BOOM: Milieukundig Onderzoek- en Ontwerpburo
Nieuws
[21-09-20]

Energietransitie Meerssen

BOOM adviseerde de gemeente over de lokale mogelijkheden van duurzaam gas, regionale restwarmte, lokale warmtenetten en individuele oplossingen.

Lees meer
[02-03-20]

Update Energievademecum

Het Energievademecum is geactualiseerd. Zie het Energievademecum 2020 op Klimapedia.nl. De nieuwste ontwikkelingen voor energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen komen aan bod.

Lees meer
[10-07-19]

Oprichting stichting Ernest Israels / Duurzaam Bouwen Fonds

Stichting Ernest Israëls  wil een bijdrage leveren aan het verminderen van de milieudruk ten gevolge van bouwen en wonen en wil een duurzame energietransitie bevorderen.Lees meer
[01-04-19]

VOC Zeemagazijn, herontwikkeling tot duurzaam monument

Het VOC Zeemagazijn in Delftshaven is in collectief particulier opdrachtgeverschap herontwikkeld tot kantoor en bijzondere woningen in een duurzaam monument.Lees meer
[02-04-18]

Nagele in Balans

Met het plan  "Nagele in Balans" heeft BOOM de prijsvraag gewonnen van Energielab Nagele.

Lees meer
[06-05-16]

Gas in de wijk ja graag

De reden om voor gas te kiezen is heel eenvoudig. Van de drie energie-infrastructuren die in aanmerking komen (gas, elektriciteit en warmte (stadsverwarming)) is gas de goedkoopste, efficiëntste en duurzaamste.

Lees meer
[21-06-15]

Opening energie-nul woning 'Groene Vingers'

Zaterdag 21 juni 2015 is het project Groene Vingers feestelijk geopend. De energie-nul woning met kas kreeg de publieksprijs op de manifestatie ‘De Voorsprong 2013’. Het concept Groene Vingers is speciaal bedoeld voor mensen met groene vingers en zin in energie-nul. Zie het filmpje voor de prijsvraag.

Lees meer
- - -