BOOM: Milieukundig Onderzoek- en Ontwerpburo

Welkom bij BOOM

BOOM-Stofberg, BOOM-Droge, BOOM-Hoogers en BOOM-Maastricht zijn onafhankelijke adviesbureaus, gespecialiseerd in de milieuaspecten van de bouw, stedebouw en installatietechniek. De bureaus werken nauw met elkaar samen. BOOM onderhoudt nauwe contacten met de Technische Universiteit Delft en de Hogeschool Zuyd in Heerlen.

BOOM werkt al meer dan 30 jaar aan de duurzame ontwikkeling in de gebouwde omgeving:

  • energie- en waterbesparing
  • het gebruik van duurzame energie
  • een milieubewuste toepassing van materialen
  • een goed gebruik van duurzame voorzieningen
  • een milieuvriendelijke woonomgeving

Milieu- en ruimtelijke kwaliteit vormen het zwaartepunt binnen de BOOM-opdrachten. De sociale en economische kwaliteit worden hierbij echter niet uit het oog verloren.
De aard van de opdracht en de wensen van de opdrachtgever zijn bepalend voor de wijze waarop aan een opdracht wordt gewerkt. Binnen een ontwerpproces werkt BOOM bij voorkeur direct vanaf de eerste schetsen mee; dit om tot een optimaal ontwerp te komen.

opdrachtgevers
BOOM werkt voor diverse overheden, non-profit-organisaties, woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, architectenbureaus en energiebedrijven en is lid van de VIBA.

Nieuws
[02-04-18]

Nagele in Balans

Met het plan  "Nagele in Balans" heeft BOOM de prijsvraag gewonnen van Energielab Nagele.

Lees meer
[01-03-18]

BOOM is verhuisd

Per 1 maart 2018 zijn we verhuisd van de Rotterdam- seweg naar het Rietveld, in de binnenstad van Delft.

Lees meer
[29-10-17]

VOC Zeemagazijn, herontwikkeling tot duurzaam monument

Het VOC Zeemagazijn in Delftshaven wordt in collectief particulier opdrachtgeverschap herontwikkeld tot kantoor en bijzondere woningen in een duurzaam monument.Lees meer
[29-05-17]

Ernest Israëls

Mededeling

Onze collega Ernest Israëls is op 17 mei onverwachts overleden.

Wij zijn zeer bedroefd en zullen hem erg missen.

Lees meer
[17-08-16]

Dijkwoning aan de Schie

Langs de Schie tussen Delft en Overschie adviseerde BOOM de installaties voor een nieuwe dijkwoning. Samen met de bewoners werden allerlei mogelijkheden bekeken voor verwarming, warm tapwater, ventilatie en zonne-energie.

Lees meer
[06-05-16]

Gas in de wijk ja graag

De reden om voor gas te kiezen is heel eenvoudig. Van de drie energie-infrastructuren die in aanmerking komen (gas, elektriciteit en warmte (stadsverwarming)) is gas de goedkoopste, efficiëntste en duurzaamste.

Lees meer
[19-11-15]

Duurzame Monumenten Coalitie

Opgezet voor de Weteringbuurt en nu in heel Nederland actief.
Lees meer
[17-10-15]

Energiebegrippen: Bijna-energie-neutraal, Passiefhuis, Nul-op-de-meter-woning, Energienota-nul-woning, …

Er zijn op dit moment diverse begrippen rond zeer energiezuinige woningen in omloop. Om helderheid hierin te scheppen, beschreef BOOM de begrippen in opdracht van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland); zie www.rvo.nl

Lees meer
[16-10-15]

Update Energievademecum 2015 - van referentie tot nul-op-de-meter-woning

Het Energievademecum is geactualiseerd. Zie Energievademecum 2015 op klimapedia.nl. De nieuwste ontwikkelingen voor energie-bewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen komen aan bod.

Lees meer
[21-06-15]

Opening energie-nul woning 'Groene Vingers'

Zaterdag 21 juni 2015 is het project Groene Vingers feestelijk geopend. De energie-nul woning met kas kreeg de publieksprijs op de manifestatie ‘De Voorsprong 2013’. Het concept Groene Vingers is speciaal bedoeld voor mensen met groene vingers en zin in energie-nul. Zie het filmpje voor de prijsvraag.

Lees meer
[04-03-14]

Zelfbouwkavels in spoorzone Delft

Zaterdag 5 juli 2014 kunt u zich oriënteren op de mogelijkheden van zelfbouw in de spoorzone van Delft. Op het Woonevent in Loods015 vindt u een Kavelwinkel, filmpjes en maquettes van de wijk Nieuw Delft en een Duurzaamheidspaviljoen.
Lees meer
[08-11-12]

Infobladen Agentschapnl

Agentschapnl heeft nieuwe infobladen uitgebracht voor energie neutraal bouwen. BOOM schreef de bladen over woningen en scholen en kantoren
Lees meer
[04-04-12]

Weteringbuurt Amsterdam

Met behulp van de SEV-subsidie (Platform 31)  'Lokaal alle lichten op groen' gaat de buurt aan de slag met duurzaamheid. Bijzonder daarbij is natuurlijk het monumentale karakter en de Unesco-erfgoed status. BOOM helpt daarbij. De eerste 20 woningopnamen met uitgebreide adviezen zijn inmiddels gemaakt. BOOM participeert verder in de coalitie die de implementatie moet borgen.

Lees meer
[29-04-11]

Crematorium Iepenhof

Het crematorium Iepenhof in Delft is onlangs geopend en nu al volop in gebruik.
Lees meer
[28-02-11]

Prijs Watertoren Bussum

Zondag 20 maart 2011 is de Watertoren in Bussum uitgekozen tot het meest Duurzame bedrijfsgebouw van Nederland. De prijs werd uitgereikt door Prof. dr. ir. Anke van Hal in een rechtstreekse uitzending van Vroege Vogels. Het complex is een zeer duurzaam, CO2-neutraal, kantoorgebouw. BOOM adviseerde op diverse installatietechnische onderdelen.Lees meer
- - -